maanantaina, kesäkuuta 1

Sinä loukkasit minua
"Arvosteletko kaupan kassajonossa muiden ruokaostoksia ja ulkonäköä? Kommentoitko leikkipuistossa vanhemmalle, miltä tämän lapsi näyttää? Kerrotko kanssaihmisille, kuinka rumia, ällöttäviä ja vastenmielisiä he ovat? Kehotatko ostarilla pyörivää nuorta tekemään itsemurhan?"
Tämän maailman ulkonäkökeskeisyys olisi ok, jos se olisi tervettä. Jos se ihailisi monenlaisia vartaloita, kasvoja ja tyylejä. Jos yksikään ominaisuus ei nousisi toisen yläpuolelle. Ikävä kyllä se ei ole mahdollista homo sapiensille. Aina jostain nousee se, joka päihittää kaiken muun ja kaikki muut. Muka. Kohteliaat kommentit ovat harvassa, niitä ei uskalleta ilmaista. Negatiiviset ovat ainoita, jotka lentelevät ympäriinsä ja voivat hyvin. Negatiiviset kommentit voivat hyvin ja tekevät muut sairaiksi.
"Vitun kaksnaamainen pullukka huora! Tajuutsä et kukaan ei lue sun blogii koska oot niin säälittävä, etkä saa ikinä munaa tolla naamalla ja parempi jos vaa tekisit jotai tolle naamalles... painu sinne vittuun mistä tulitki ja kato peiliin ja jätä ne pullat yms. pois ihan suosiolla. Oot sairas ja lihava lehmä! ammu ittes!"
On sairasta olla normaali. On sairasta näyttää itseltään. Parantuminen on kaksinaamaista, meikkaaminen on säälittävää ja meikkaamattomuus on esteenä (pari)suhteiden synnylle. Sairastuminen on ihanne ja lehmä on uusi vartalomalli. Liian isot rinnat. Liian pienet rinnat. Liian lyhyet hiukset. Liian pitkät hiukset. Aina liikaa ja liian vähän. Ei koskaan tarpeeksi.
""Kateelliset muuta keksi." väitätkö että joku olisi sinulle kateellinen? :D sinun elämässäsi ei ole mitään kadehdittavaa tai ihanteellista. Ruma, Läski, loismatonen joka kuluttaa yhteiskunnan rahoja."
Syöpä on yhteiskunnan rahoilla loisimista. Työkyvyttömyyttä kadehditaan. Muoti- ja lifestylebloggaajien tahrattomat kulissielämät ovat ihanteena. Käsinkosketeltava turhautuminen teennäisyyden epäonnistumiseen johtaa ilkeisiin kommentteihin, jotka näyttävät miten vähän arvostusta saa toisen panostus täydellisyyteen. Ei ole väärin kuvata epäluonnollisen hyvännäköisiä leipomuksia. Väärin on toisen alentaminen. Halventaminen.
"sun muodoillas et oo voinu sairastaa anoreksiaa, oot säälittävä huomiohuora jolla ei ole yhtään ystävää ja joka baarissa istuu yksin nurkassa turpa kiinni"
Anoreksiailluusio. Yksi internetin tutuimmista harhoista, joka vaivaa huolestuttavan montaa. Myytti, jonka mukaan anoreksiaa sairastanut ei liho enää ikinä, eikä koskaan saavuta normaalipainoa. Oman pahan olon purkaminen muuhun kuin itsensä ja muiden satuttamiseen on huomion kerjäämistä, näin ajattelevat anonyymit ja ehkäpä jokunen koulukuraattorikin. Ystävyys on ulkoistettu ulkonäölle. Baarissa vain istutaan. Ystävät eivät siis puhu, eikä kukaan tanssi yökerhossa kohti baaritiskiä. Hiljaisuus ei ole hyve. Hiljaisuus on rangaistus.
”Mietin kuvia katsoessa, kuinka Eve on tosi pullukka. Olet kertonut syömis ongelmista hänen kanssaan. Ei hän kyllä näytä yhtään siltä ettei ruoka maistu. No, tietty jos annat makeita välipaloja asia saa toisen näkökannan. Silloinhan ruoka ei enää maistu ja lihominen on taattu. Eikö neuvolassa jo puututa asiaan? Ylipainoinen lapsi noin varhaan on kyllä lihava nuori/aikuinen.” (Kyseessä on normaalipainoinen vauva.)
Kuvasta näkee ruokavalion. Ulkonäöstä näkee viimeisten vuosien kaikki syömiset ja epäonnistumiset. Lapsi ei saa olla lapsi. Lapsi ei saa olla läski, siksi lapsi ei saa olla lapsi. Muotivaatteet. iPhone. Blackberry. Nokia. Mopo. Mopoauto. Auto. Ferrari. Raha. Euro. Dollari. Jeni. Mustasukkaisuus. Puukko. Lapsesta tulee aikuinen ennen kuin on kykenevä ymmärtämään. Lapsesta tehdään aikuinen ennen kuin hän on kykenevä hillitsemään.
”Usein sanotaan, että geenien sekoittaminen tuottaa terveitä jälkeläisiä. Aina se ei kuitenkaan näy sattuvan kohdalle." (Kirjoittajan lapsen vammaisuudesta.)
"Vittu oot nolo tapa ittes"
"ootko harkinnu itsarii? Jos oot ni mitä sä tääl enää oot?"
Kuoleman toivominen ei ole enää sitä lähellä olevien asia. Siitä on tullut normi. Siitä on tulossa yleinen tapa kommunikoida. Vammaisuus ei saa vieläkään kunnon kasvoja, jokainen yrittävä tukahdutetaan. Jokaisena hetkenä elämässäsi et kelpaa. Et kenellekään. Eivät terveet, eivät sairaat, eivät yksinäiset. Jokainen halutaan sairastuttaa, jokaisesta halutaan tehdä oman mielensä vanki. Se vankila on ikuinen. Sinne kerran joutuessaan ei pääse koskaan ulos. Sen vartijat eivät koskaan nuku, syö tai juo. Niitä ei voi huijata.

Kun sinut kerran vangitaan omaan mieleensä, säryt ainiaaksi.

Kun kerran putoaa, ei pohjalta voi nousta.

Ilkeät kommentit loukkaavat myös netissä. Me toivomme asiallista kommentointia blogeihin.

A girl with too many pictures  -  Ai karkkii!  -  Aiatar  -  Aikuistumiskipuja  -  All hearts are wonderful  -  Am I Invited  -  Annun elämä uusiksi  -  Arkilove  -  By Tinja Katariina  -  Elämänilon alkulähteillä  -  Elämää pyörätuolista käsin  -  Emilia Christine  -  Enni Heidi  -  Ennin kengissä  -  Essi Maaninka  -  Fifty Way  -  Haaveilen kaikesta  -  Haaveita ja oikeeta elämää  -  Harmaa ja muut iloiset värit  -  HeioonJenna  -  Hulivilini  -  Ida Parviainen  -  Ihanan karmea  -  Ikimuistoista  -  Inku-chan  -  Inspiration  -  Jemppuu  -  Jenni's Lullaby  -  Kaaosta ja kukkamekkoja  -  Kadun aurinkoisella puolella  -  KIDULT  -  Kitujainen.com  -  Kotiäidin elämää  -  Kouluta Ite Paremmin  -  Kun äiti kelaa  -  Kuvastin  -  Käenpesä  -  Lady of The Mess  -  Leveämmin hymyilevä perhe  -  Chasing Happiness  -  Life à la Annika  -  Life is an illusion  -  Lifestyle by Maiju Kristiina  -  Love yourself first  -  Loyal Companion  -  Maalia kohti  -  Mammalaiffii  -  Mansikkatilan mailla  -  Marjukka Katariina  -  Meidän Pieni Ryyni  -  Mieleni on maalaus  -  Minäkö keski-ikäinen?  -  Moonika Kristiina  -  Munakoisoni ja minä  -  My life, with love Alesya  -  Nani - Be yourself Napsahduksia  -  Natalia  -  Never Give Up  -  Nightwish Diamonds  -  Nuori ajattelija  -  On my way  -  Operaatio Äiti  -  Optimismia ja energiaa  -  Outi's life  -  paint my house BLACK  -  Paiqo  -  Perhosia masussa  -  Pieni Lintu  -  Pikku Bambin Blogi  -  Pinkit korkokengät  -  Privaattikamaa  -  Rakkaudella Hannele  -  Reborn Beast  -  Rouva Y  -  Ruusumäki  -  Saijis  -  Smagatsoff  -  Something different by Emilia  -  Spread your wings  -  Syvältä  -  Tassuttelijan päiväkirja  -  Teijan Kauneus Blogi  -  The Blind Leap  -  The Diary of Mariella Elisabeth  -  The World According to Jani  -  Thrill Me Tonight  -  Tipulassa  -  Touch the sky  -  Tuulanneli  -  Unelmia jahdaten  -  Unelmiin tai sinne päin  -  Vilhelmiina Lyydia  -  Waldgeistory  -  Weekend Chic  -  XL-elämää  -  Zeninan  -  Äiti ja melukylän lapset  -  Äiti on vihannes  -  Äiti yrittää

4 kommenttia:

 1. Hei!

  Fb:stä eksyin tänne. Hyvä teksti ja onnittelut vielä lauantain ja lakin johdosta!

  T: Elina :)

  VastaaPoista
 2. Vau! Todella hyvä kirjoitus! Tämä jäi mieleen ja palaan varmasti vielä uudestaan lukemaan ja pohtimaan tätä. Kiva, että lähdit mukaan kampanjaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta kai lähdin mukaan, koska tämä asia on niin tärkeä ja kampanjointi tämän tiimoilta on tarpeellista. :) Kiitokset myös sinne suuntaan! n_n

   Poista

Heitä kommentti!